ENTRÉES// APETIZERS
Salade de betteraves, pommes vertes, fromage halloumi grillé// Beet salad, green apples, grilled haloumi cheese.
Escargots beurre à l ail et ciboulette, tuile de cheddar vieilli.// Snails with garlic butter and chives, aged cheddar tuile
Foie gras de canard au torchon, confiture d'oignons, brioche maison
+8$ table d'hôte
Assiette de charcuteries maison, toast chorizo
Duo de la mer( ceviche de pétoncles et huitres.//Scallops and oysters
12 huitres et mignonette à la carte uniquement
Pot de champignons gratinés au cheddar vieilli.//Pot of mushrooms gratinated with aged cheddar
PLATS PRINCIPAUX// MAIN DISHES
Risotto à l'ail noir, asperges et légumes grillés.// Risotto with black garlic, asparagus and grilled vegetables
Cuisse de canard ,caramel salé, gratin dauphinois. //Salted caramel duck leg dauphinois gratin.
Quenelle Lyonnaise au Doré de Lac,bisque de homard, courge spaghetti//Quenelle Lyonnaise,lobster bisque, spaghetti squash, leek fondue//
Onglet de boeuf sauce vin rouge et bacon, écrasé de pommes de terre Yukon gold à la truffe//Beef steak with red wine and bacon sauce, crushed Yukon gold potatoes with truffle
Boudin noir maison, beurre de pommes, pommes de terre sarladaises, bacon//Homemade black pudding, apple butter, Sarladaise potatoes, bacon
Duo de vitello de cerf en croûte de café et épices cajun, patte de calmar, crème de petits pois//Duo of venison vitello in a coffee crust and Cajun spices, squid leg, pea cream
Extra 14$ en table d'hôte
Rognon de veau , légumes racines façon sarladaise, gnocchi maison au pesto.//Kidney of veal , Sarladaise-style root vegetables, homemade gnocchi with pesto
Tartelette citron yuzu// Lemon tartlet
Assiette de fromages du Québec et noix.// Plate of Quebec cheeses and nuts.
Truffé au chocolat( sans gluten)
Tarte au sucre et amandes
Crème brûlée
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Excellent experience of 5 course blind tasting menu. This resto is a cute hidden gem, def recommend it. Our waiter gave us a great service, friendly and went thoroughly the different options of menu. They provide a fixed price of 4 course for $49, 5 course $59, 5 course blind tasting menu $59 (literally 2 items per course dish so its like you're getting 8-10 course dish).
J'adore ce resto, cuisine delicieuse dans une ambiance typique bistro-francais!
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A seven-course tasting menu in a good restaurant in Montreal, a real treat. This is true in almost all respects: le Bleu Raisin, besides allowing its customers to bring their own wine, boasts very reasonable prices.
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